Nytt – Aktiva Seniorer startar musikutbildningar med start 7 maj 2019

Örebro är en fantastisk musikstad med massor av konserter. Här finns Svenska Kammarorkestern, kanske Sverigeetta och med internationella framgångar, Örebro Kammarmusikförening med konserter i det mindre formatet, Musikhögskola, Örebro kulturskola mm. Genom allt detta arrangeras konserter nästan varje dag året om i vår stad. För att lära oss mer om musik och förhoppningsvis få fler att ta del av allt detta bjuder nu Aktiva Seniorer in till föreläsning och konsert enligt nedan. Tanken är att det blir en fortsättning som kommer i höstens katalog med ett kurspaket på 5 tillfällen.

Den musikaliska människan – Från forntid till Fröst

Musikhistoria från medeltid till nutid, kryddad med personliga erfarenheter och musik inspelad av Svenska Kammarorkestern.

Utbildningarna kommer att genomföras av Linn Elvkull som är musiker och pedagog. Linn är anställd i Svenska Kammarorkestern som alternerande stämledare i violastämman sedan 1991 samt undervisar på musikhögskolan vid Örebro Universitet och Örebro Kulturskola. Hon är också ordförande i Örebro Kammarmusikförening.

 

Fotograf Nikolaj Lundh

Linns föreläsning den 7 maj 2019 med start kl 1000 (max 30 deltagare)

Plats Pelarsalen på Kulturskolan, Vasagatan 9, Örebro

Linns föreläsning kan kompletteras med konsertbiljett och vi gör därför en uppdelning på alternativ A och alternativ B enligt nedan.

Alternativ A är uppdelad på 2 tillfällen då vi först under cirka 1 tim både muntligt och med musikexempel går igenom orkestern och dess instrument, arbetet som musiker samt skillnaden mellan orkestermusik och kammarmusik. Efter kaffe med Linns smörgås och kaka går vi över till konserthuset för att Mitt i orkestern vara med om repetition inför onsdagens konsert med Svenska Kammarorkestern, dirigent Andrew Manze, solist Anders Paulsson på saxofon. Program A Eliasson Saxofonkonsert och FJ Haydn Symfoni La Poule.

Alternativ B är ett komplement till alternativ A. Vi erbjuder rabatterade biljetter till onsdagens konsert den 8 maj med titel Paris och med innehåll enligt gårdagens repetition.

 

Pris Alt A tisdag den 7 maj inklusive kaffe med bröd                                                                 175 kr

Pris Alt B tisdag den 7 maj som ovan + konsert (290 kr) onsdag den 8 maj       465 kr

Anmälan senast den 10 april på något av följande sätt

Av anmälan ska framgå om det är alternativ A eller B som önskas

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon: 019 – 10 29 29, måndag – torsdag kl 1000 – 1200

Post: Aktiva Seniorer, Storgatan 18, 70361 ÖREBRO

Vill du veta mer om alternativen kontakta

Karin Johansson 073-424 58 87 eller Anders Nilsson, 0738-25 47 51                     

Information om musikutbildning i höst

Utöver föreläsning enligt ovan kommer en inbjudan till studiecirkel att finnas i höstkatalogen med Linn som ledare. Utbildningen blir i 5 delar från forntid till nutid och tidsenligt fika ingår. Cirkeln planeras till tisdagar mellan kl 1400 -1600. Arbetsnamn med planerat innehåll följer nedan

Studiecirkel - Alla tiders musik och tidsfika med Linn

  1. Från forntid till medeltid, renässansen och Bach. Smörgås på fullkornsbröd, medeltidskaka och kaffe
  1. Wien med Mozart, Haydn och Beethoven. Smörgås, Sachertårta och kaffe.
  1. Romantiken och Norden. Smörgås, Schuberttårta (med nötter) och kaffe.
  1. Ryssland, opera, senromantik och impressionism. Smörgås, operatårta och kaffe.
  1. 1900-tal, modernismen, Örebro Kammarorkester och nutid. Smörgås, solskenstårta och kaffe.

 

Fotograf Nikolaj Lundh