Hem

Aktiva Seniorer i Örebro

Välkommen till Aktiva Seniorer Örebro

Förbundet Aktiva Seniorer (FAS) är en ideell organisation med syfte att främja seniorers kulturella och andra gemensamma intressen. Förbundet är riksomfattande och bygger på lokala föreningar. För närvarande finns det omkring 50 föreningar med tillsammans över 20 000 medlemmar. Vi bygger vår verksamhet på medlemmarnas kunskap och engagemang. Vi är religiöst, partipolitiskt och pensionärsfackligt obundna.

Aktiva Seniorer i Örebro har drygt 2 000 medlemmar och vi har ett ideellt bemannat kansli i Föreningarnas Hus, Slottsgatan 13 i Örebro. Kontaktuppgifter och andra uppgifter om föreningen finns på denna hemsida.

Social gemenskap – Friluftsaktiviteter – Resor och studiebesök – Kultur, musik, konst och litteratur

Välkommen in i gemenskapen!!


Skifte

Skål och Tack för mig efter sju härliga år! Lycka till Lennart med ett stimulerande uppdrag!

Ett svängigt årsmöte

Årsmötet avklarat, allt gick enligt plan, verksamheten är omfattande, medlemmarna är många och ekonomin är god. En lite förnyad styrelse, ny ordförande Lennart Larsson och Sverker Dolk tar över efter Inger Beijer och Kjell Nilsson och övriga i en stark styrelse jobbar vidare!

Därefter svängde det loss med dubbelpianisterna Henrik Hagel och Thomas Lassar som bjöd på rock, boggie woggie och “En kväll i juni” – vi höll takten och sjöng med!

Minnesmästaren – Jonas von Essen

Minnesmästaren Jonas von Essen underhöll och lärde ut minnesteknik till en stor och intresserad publik av Aktiva Seniorer. Vi lärde oss världens tio största länder i storleksordning! med hjälp av
knasiga bilder på vår kropp! Vi imponerades av hans minnesteknik och hans underhållande föreställning.

Stort intresse för Bert Sundström.

SVTs utrikeskorrespondent samlade närmare 600 aktiva seniorer i Filadelfiakyrkan. Han berättade om sitt liv som ”korre”, där han bevistat många krigs- och konflikthärdar. Fokus var på Ryssland-Ukraina. Han vet vad han talar om – han var där. Allvarligt läge i världen. Bert har mycket mod, en skarp hjärna och ett stort hjärta. Tack!